Navigační sada Dynavix pro iPhone nabízí funkci chytrá trasa. Ta dokáže vypočítat ideální trasu s ohledem na den v týdnu a denní dobu. Toho je přístroj schopný díky statistickým datům, která výrobce zakomponoval do nového formátu map.

Navigace pokrývá přes 99 procent popisných čísel v ČR. Místo původních 450 tisíc adres by jich nyní měla obsahovat 2,3 miliónu.

Stejně jako u tradičních navigačních zařízení Dynavix i verze pro iPhone obsahuje vtipné hlášky herce Pavla Lišky. Řidiči se tak mohou setkat s komentářem jako „Brzdi, brzdi, brzdi...“, „Tak doufám, že víte, co děláte...“ nebo „Bacha, megakřižovatka“. Pokud by vám Liškův hlas nevyhovoval, můžete jako alternativu zvolit povely herečky Ilony Svobodové.

Další vylepšení se chystají

Pro iPhone se aktuálně nabízí téměř dvě desítky navigačních systémů od různých dodavatelů. Aplikace od společnosti Dynavix se ale hned první den stala nejstahovanější placenou aplikací vůbec.

„Takový zájem uživatelů jsme ani nečekali, ale určitě nás to mile překvapilo. Do budoucna chystáme i další vylepšení, například poskytování aktuálních dopravních informací nebo propojení s internetem, které umožní zobrazovat například nejbližší restaurace, bankomaty, nebo úřady, včetně jejich otevírací doby a kontaktních údajů,“ uvedl ředitel společnosti Dynavix Tomáš Tvrzský.

Stahovat navigační aplikaci Dynavix pro iPhone můžete prostřednictvím on-line obchodu Appstore. Verze s mapami České republiky vyjde na necelých 500 korun, zatímco za variantu se střední Evropou zájemci zaplatí téměř 1000 Kč.